Pałac Buckingham wydał oświadczenie! Chodzi o króla!

Oczy wszystkich zwrócone są w kierunku brytyjskiej rodziny królewskiej, która znajduje się w trudnym momencie, zmagając się z chorobami zarówno króla Karola III, jak i księżnej Kate. Pałac Buckingham wydał właśnie oświadczenie! Chodzi o króla!

Pałac Buckingham wydał oświadczenie!

Pałac Buckingham opublikował komunikat, w którym omówiono plany przyszłych działań króla Karola III, który zmaga się z poważną chorobą. Według oświadczenia, król wkrótce ma powrócić do pełnienia obowiązków publicznych po zakończeniu leczenia i rekonwalescencji po diagnozie raka.

Zdjęcie Pałac Buckingham wydał oświadczenie! Chodzi o króla! #1

Karol III ma raka

Przypomnijmy, że w marcu świat obiegły smutne wieści dotyczące króla Karola III. Po przeprowadzonych badaniach, związanych z leczeniem powiększonej prostaty, u monarchy zdiagnozowano nowotwór. Pałac Buckingham poinformował wówczas o konieczności ograniczenia przez króla swoich publicznych wystąpień oraz o rozpoczęciu przez niego leczenia.

U brytyjskiego króla Karola III zdiagnozowano raka i rozpoczął on leczenie, a w związku z tym wstrzymał wykonywanie wszelkich obowiązków publicznych – pisano w oficjalnym komunikacie wydanym przez Pałac Buckingham.

Jaki jest stan zdrowia króla?

W ostatnim czasie brytyjskie media, w tym portal "The Daily Beast" donosił, że leczenie Karola III nie przebiega tak pomyślnie, jak tego oczekiwano. Stan monarchy miał się pogarszać, w związku z czym wprowadzono nawet zmiany w planie pogrzebu.

Ostatnio przyjaciele króla - pytani o jego zdrowie - odpowiadają najczęściej: "Nie jest z nim dobrze" - twierdzi "The Daily Beast".

Pałac Buckingham wydał oświadczenie! Chodzi o króla!

Okazało się jednak, że prawda jest zgoła inna. Pałac Buckingham wydał właśnie oświadczenie w sprawie stanu zdrowia króla!

Król Karol III wróci do swoich publicznych obowiązków w przyszłym tygodniu po okresie leczenia w związku z nowotworem - przekazał Pałac Buckingham w mediach społecznościowych.

ZOBACZ TAKŻE: Pazura ostro o Dagmarze Kaźmierskiej! "Porażka naszych czasów i dzieci"!

Król i królowa w najbliższy wtorek odwiedzą centrum leczenia onkologicznego, gdzie spotkają się ze specjalistami medycznymi i pacjentami. Ta wizyta będzie pierwszą z wielu zewnętrznych zobowiązań, które jego wysokość podejmie w najbliższych tygodniach" - poinformowano na profilu The Royal Family.